TENERIFE – PRVÝ DEŇ

V júni v roku 2023 sme spolu navštívili tento nádherný ostrov. Tenerife, jeden z Kanárskych ostrovov, je situovaný pri severnej strane Afriky.

Prvá reštaurácia s ktorou sme sa s vami chceli podeliť, z nášho pobytu na Tenerife je lokálna reštaurácia Rest Alfonso.

ZAČÍNALI SME S PREDJEDLOM:

Bruschetta je to typický talianskym pokrm, ktorý sa skladá z chlebíka opečenom na olivovom oleji, nakrájaných rajčín, na drobno nasekanej cibuľky a cesnaku. Na dochutenie použili bazalkové listy, soľ a čierne korenie. Na zlepšenie chuti v tejto reštaurácií použili plátky prosciutta.

S predjedlom sme boli veľmi spokojné. Tento taliansky pokrm nikdy nesklame, chlebík bol krásne chrumkavý, paradajky čerstvé a lahodné, chutným doplnkom boli najmä nakrájané plátky prosciutta.

POKRAČOVALI SME S POLIEVKOU:

Gazpacho je ďalšia delikatesa zo španielskej kuchyne. Táto polievka je výnimočná práve jej podávaním, a to na studeno. Táto polievka sa dá prirovnať k paradajkovej polievke, pretože ich základy sa zhodujú. Avšak do gazpacha ide viac zeleniny, ako napríklad paprika, uhorka, cibuľa. Hlavným rozdielom aj tak zostáva jej unikátne podávanie na studeno.

Zážitok z tejto polievky je plný chutí. Paradajky dodávajú polievke sladkú chuť, kým červená paprika pridáva pikantný nádych. Polievka je ľahká, čo je ideálne pre letné dni. Odporúčame vyskúšať pri návšteve Španielka.

OBED SME ZAKONČILI HLAVNÝM JEDLOM:

Paella patrí k najvyhľadávanejším tradičným jedlám Španielska. Môžete vybrať z viacerých typov, napríklad tradičnú z morských plodov, mäsovú, mix obidvoch týchto typov alebo čiernu so sépiou. My sme si na ochutnanie objednali s morskými plodmi a mäsovú.

Musím povedať, že Paella naše očakávania naplnila do veľkej miery. Bola bohatá na morské plody, ponúkla komplexnú chuťovú paletu a jedinečný zážitok. Hrniec predstavoval širokú paletu farieb a textúr. Žlté šafranové ryžové zrná boli harmonicky zmiešané s kúskami čerstvých kreviet, mušlí, kalamárov a iných morských plodov.

Ahoj odberateľ !

Prihlás sa na odber noviniek, aby ti neušiel žiadny náš chutný recept.