TENERIFE – DRUHÝ DEŇ

Ako už možno viete z nášho predošlého článku, v júni 2023 sme navštívili ostrov Tenerife. Nachádza sa pri severnej strane Afriky a je jedným z najkrajších Kanárskych ostrovov.

 Druhá reštaurácia, ktorú by sme vám chceli ukázať je autentická reštaurácia Alanda.

ZAČÍNALI SME S PREDJEDLOM:

Gambas Pil Pil sú čerstvé vylúpané krevety, prehriaté vo vysokej vrstve bublajúceho oleja ochuteného cesnakom, štipľavou paprikou a prípadne petržlenom. Tradične sa pil pil varí a podáva v hlinenej nádobe, rovnako tomu bolo aj teraz. Nádoba musí byť pomerne malá, aby bola vrstva oleja dostatočne vysoká. 

Tento pokrm chutil tak dobre ako aj vyzeral. Krevety boli na stôl podávané ešte vriace, v bublajúcom oleji. Pikantný nádych dodáva tomuto jedlu jeho charakter. Sú skvelou voľbou pre tých, ktorí milujú výrazné chute a radi experimentujú s rôznymi kulinárskymi štýlmi.

POKRAČOVALI SME S HLAVNÝM JEDLOM:

Na odporučenie čašníka sme vyskúšali čerstvé ryby spolu s tradičnými zemiakmi.

Papas arrugadas sú miestne zemiaky, alebo aj Kanárske zemiaky, ktoré sme si dali ako prílohu. V šupke uvarené zemiaky, varia s veľkým množstvom soli, po zliati vody sa pridáva ďalšia soľ, kým sa nevpije vlhkosť. Zemiaky môžu byť podávané aj ako hlavné jedlo s omáčkami mojo rojo a mojo verde.

Cherne ryba, známa aj ako Grouper, má bohatú chuť a je často grilovaná alebo pečená. Táto ryba je považovaná za jednu z najchutnejších a najcennejších rýb v regionálnych kuchyniach. Cherne má bohatú, mäsitú a jemnú chuť s mierne sladkastým nádychom. Mäso tejto ryby je biele, šťavnaté a má mierne vláčnu textúru, čo ju robí vhodnou pre rôzne kulinárske techniky.

Tuniak je na Tenerife veľmi populárna ryba, ktorá hrá významnú úlohu v miestnej kuchyni a kultúre. Tento druh ryby je uznávaný pre svoju chutnú chuť a vysokú výživovú hodnotu, a je často servírovaný v mnohých reštauráciách po celej krajine. Chuť tuniaka je veľmi charakteristická a môže byť popísaná ako silná, šťavnatá a intenzívna.

Sme veľmi rady, že sme dali na odporučenie čašníka. Ponúkol nám ich špeciálne ryby, ktoré boli čerstvo ulovené. Vyskúšali sme aj ďalšie španielske špeciality a odchádzame domov dobre napapané s plným žalúdkom.

Ahoj odberateľ !

Prihlás sa na odber noviniek, aby ti neušiel žiadny náš chutný recept.