TENERIFE – DRUHÝ DEŇ

Ako už možno viete z nášho predošlého článku, v júni 2023 sme navštívili ostrov Tenerife. Nachádza sa pri severnej strane Afriky a je jedným z najkrajších Kanárskych ostrovov.

 Druhá reštaurácia, ktorú by sme vám chceli ukázať je autentická reštaurácia Alanda.

ZAČÍNALI SME S PREDJEDLOM:

Gambas Pil Pil sú čerstvé vylúpané krevety, prehriaté vo vysokej vrstve bublajúceho oleja ochuteného cesnakom, štipľavou paprikou a prípadne petržlenom. Tradične sa pil pil varí a podáva v hlinenej nádobe, rovnako tomu bolo aj teraz. Nádoba musí byť pomerne malá, aby bola vrstva oleja dostatočne vysoká. 

Tento pokrm chutil tak dobre ako aj vyzeral. Krevety boli na stôl podávané ešte vriace, v bublajúcom oleji. Pikantný nádych dodáva tomuto jedlu jeho charakter. Sú skvelou voľbou pre tých, ktorí milujú výrazné chute a radi experimentujú s rôznymi kulinárskymi štýlmi.

POKRAČOVALI SME S HLAVNÝM JEDLOM:

Na odporučenie čašníka sme vyskúšali čerstvé ryby spolu s tradičnými zemiakmi.

Ahoj odberateľ !

Prihlás sa na odber noviniek, aby ti neušiel žiadny náš chutný recept.