Predstavujem vám najrýchlejší recept, aký som kedy robila – CESTOVINY S RAJČINOVOU OMÁČKOU. Doslova stačí všetko (okrem cestovín) hodiť do kuchynského robota a následne zmiešať s cestovinami.
Recept
• 12-14 paradajok
• 1 lyžica olivového oleja
• Cestoviny podľa vlastného výberu
• 1 ČL korenia
• 1 – 2 strúčiky cesnaku
Inštrukcie
Uvarte cestoviny, rozmixujte všetko v kuchynskom robotovi (nie cestoviny!), nalejte na veľkú panvicu na miernom ohni a zmiešajte s cestovinami. Podávajte so syrom a vychutnajte si! <3
SLÁVNE „GIGI HADID“ CESTOVINY
Tento recept obsahuje všetko, čo potrebujete na úžasný obed alebo večeru. Jednoduchý, rýchly, chutný a nepotrebujete veľa ingrediencií! Videla som aj vegánsku verziu, kde zameníte smotanu za nesladené rastlinné mlieko+ kokosové mlieko (plnotučné) a droždie!
Recept (pre 4-člennú rodinu)
• 1/4 šálky olivového oleja
• 2 – 3 malé strúčiky cesnaku (nakrájané na kocky)
• 1 malá červená cibuľa (nakrájaná na kocky)
• 1/2 šálky paradajkovej omáčky
• 1 šálka hustej smotany
• 1 ČL vločiek červenej papriky (voliteľné)
• 450 gramov cestovín
• 2 lyžice masla
• Soľ a korenie podľa chuti
• 1/2 šálky parmezánu
• 1/4 šálky vodky
Inštrukcie
• Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
• Pridajte paradajkovú omáčku a varte, kým nebude tmavšia/trochu karamelizovaná. Pridajte hustú smotanu a vločky červenej papriky. Miešajte, kým sa nespojí, potom dochuťte soľou a korením. Pridajte vodku a odstráňte z tepla.
• Uvarte cestoviny a pred scedením si odložte 1/4 šálky vody z cestovín, ak je treba. Do omáčky pridajte cestoviny, vodu z cestovín a maslo. Miešame na strednom ohni, kým sa maslo neroztopí. Pridajte 1/2 šálky parmezánu a premiešajte.
• Podávame posypané ďalším parmezánom a nasekanou bazalkou. Dobrú chuť! <3
ALFREDO CESTOVINY
Ak máte radi krémové cestoviny, tento recept je pre vás. Ide o ľahšiu verziu originálneho receptu, ale chuť naozaj zostáva rovnaká. Pridala som aj trochu brokolice pre farbu a vitamíny 🙂
Recept
• 2 lyžice masla alebo ghee
• 3 strúčiky cesnaku,
• 3/4 šálky obyčajného 0% jogurtu (alebo gréckeho jogurtu)
• 1/2 šálky strúhaného parmezánu
• 1/4 šálky nesladeného rastlinného mlieka
• 1/4 ČL soli
• 450 g cestovín podľa výberu
• Nastrúhaný parmezán na posyp
• 1–2 šálky dusenej brokolice
Inštrukcie
• Zohrejte panvicu na strednom ohni. Po zahriatí pridajte maslo a potom oheň mierne znížte. Cesnak restujte, kým nebude voňavý, 30-60 sekúnd. Odstráňte z tepla a odložte.
• Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Tesne pred scedením si odložte 1/4 šálky vody z cestovín.
• Do mixéra pridajte maslo a cesnak, jogurt, ovsené alebo mandľové mlieko, parmezán, soľ a korenie. Miešajte do hladka a podľa potreby pridajte vodu z cestovín na zriedenie.
• Na panvici, kde ste pražili cesnak, zmiešajte cestoviny a omáčku. V prípade potreby zapnite mierny oheň, aby ste omáčku na 1-2 minúty jemne zohriali. Dávajte pozor, aby sa omáčka neprehriala, pretože to spôsobí oddelenie jogurta.
• Posypeme strúhaným parmezánom a podávame! Dobrú chuť! <3