Fit verzia svetoznámych cestovín. Do cestovín môžete pridať brokolicu pre vitamíny alebo kuracie mäsko pre nejaký ten proteín, nech rýchlo nevyhladnete.
BUDEME POTREBOVAŤ
- 2 lyžice masla alebo ghee
- 3 strúčiky cesnaku, mleté
- 3/4 šálky gréckeho jogurtu
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/4 šálky rezervovanej vody z cestovín podľa potreby
- 1/4 šálky mlieka
- 1/4 ČL morskej soli, alebo viac podľa chuti
- 1/8 ČL čierneho korenia, viac podľa chuti
- 350g cestovín podľa výberu
- Nastrúhaný parmezán
AKO NA TO?
Zohrejte panvicu na strednom ohni. Pridajte maslo a potom oheň mierne znížte. Cesnak orestujte cca 30-60 sekúnd a odložte na neskôr.
Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Tesne pred scedením si odoberte 1/4 šálky vody z cestovín. Do mixéra pridajte maslo, cesnak, jogurt, mlieko, parmezán, soľ a korenie. Miešajte do hladka a podľa potreby pridajte vodu z cestovín na zriedenie.
Na panvici, kde ste restovali cesnak, zmiešajte cestoviny a omáčku. Posypeme strúhaným parmezánom a podávame! Dobrú chuť!