VALENTÍNSKE DEZERTY

Tu sú naše recepty valentínskych dezertov – od romantických čokoládových a voňavých pochúťok až po sušienky v tvare srdca. . Ak teda rozmýšľate, čo na Valentína pripraviť sebe a svojim blízkym, tak ste na správnom mieste.

NUTELLOVÝ CHEESECAKE

Tento dezert je naozaj jednoduchý a chutný. Pokojne si ho ozdobte, ako sa vám páči. My sme na zvýraznenie orieškovej chuti nutelly použili trochu pražených lieskových orieškov.

Budete potrebovať:

  • 225 g čokoládových sušienok
  • 3 – 4 lyžice nutelly
  • 70 g mäkkého masla
  • 50 g nasekaných lieskových orieškov
  • 500 g mascarpone
  • 5 g práškového cukru

Ako na to:

  • do misky nalámte sušienky, pridajte maslo a lyžicu Nutelly a premiešajte rukami. Pridajte 3 polievkové lyžice lieskových orieškov a pokračujte, kým sa všetko nespojí
  • vložte do formy a vložte do chladničky vychladiť
  • vyšľahajte mascarpone a cukor do hladka a potom pridajte zvyšnú Nutellu a pokračujte
  • Cesto vyberte z chladničky a zalejte nutelovou zmesou. Ozdobte zvyšnými lieskovými orieškami.
  • Vložte do chladničky niekoľko hodín alebo cez noc.

NUTELLOVÉ COOKIES

Pokračujeme s našou milovanou Nutellou. Tieto sušienky sú najrýchlejším receptom, aký kedy budete potrebovať. Môžete ho upravovať – môžete si ich pripraviť bez kakaa, alebo pridať iné veci ako sú oriešky, cukríky, čokoláda… všetko je len na vás a vašej fantázii.

Potrebujeme:

  • 1 šálka múky
  • 3 lyžice kakaového prášku
  • 1/2 šálky cukru (trstinového alebo hnedého)
  • 75 g zmäknutého masla
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 20 g vanilkového cukru
  • Nutella
  • 1 vajce

Ako na to:

  • Predhrejte rúru na 200°C
  • Maslo (izbovej teploty) vymiešame s cukrom asi minútu, potom pridáme vajíčko a vanilkový cukor.
  • V inej miske zmiešame múku, kakao, pridáme soľ a prášok do pečiva.
  • Suché a mokré ingrediencie zmiešame, naberieme naberačkou na zmrzlinu a položíme na pekáč. vytvarujte srdiečka, pečte 10 minút, nalejte Nutellu do srdiečok!

BUBLANINA

Na záver náš najobľúbenejší dezert – jahodová bublaninka. Ak nemáte radi jahody, pokojne použite akékoľvek ovocie. Nezabudnite ho posypať práškovým cukrom!

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 2 šálky univerzálnej múky
  • 1 šálka cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky oleja
  • 20 g prášku do pečiva
  • jahody

Ako na to:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom 1-2 minúty, potom postupne pridávame ostatné suroviny a miešame, kým sa všetko nespojí. Nalejte na panvicu (vymastenú!) a pridajte jahody. Pečieme pri 180C cca 25 minút.

Ahoj odberateľ !

Prihlás sa na odber noviniek, aby ti neušiel žiadny náš chutný recept.